Za dober namen!

 v Karitas

ZA DOBER NAMEN je dobrodelni dogodek Gornjegarjske dekanije. Letos je potekal v nedeljo, 3. 9. 2017, pri cerkvi Sv. Urbana na Dobrovljah (župnija Nazarje). Pričeli smo peš. Nekateri iz Mozirja, drugi iz Nazarij. Ob 13.00 uri je bila sv. maša, ki jo je vodil dekan g. Sandi Koren ob somaševanju g. Vikija in p. Andreja
Namen prireditve je povezati ljudi, ki v srcu dobro mislijo in skupaj narediti eno dobro delo ob tem pa se povezati in poveseliti.
Dekanijsko srečanje se bo odslej pripravilo enkrat letno, vsakič v drugi župniji pri podružničnih cerkvah ali kapelicah, ki jih je v naši dekaniji res veliko. Ob tej priliki se bodo organizirala lažja romanja do krajev, kjer bodo srečanja potekala. Poleg prijetnega druženja, spoznavanja in krepitve vezi med župljani, je potrebno izpostaviti predvsem dobrodelno noto srečanja.
Denarna sredstva, ki smo jih zbrali na različne načine, se bodo namenila ZA DOBER NAMEN. Podarila se bodo pomoči potrebni družini v župniji, kjer je srečanje poteka lo.
Po maši na je ob zvokih skavtskega benda pričakal golaž in palačinke. Za blagoslov bogato obloženih miz pa je poskrbel sam Bog stvarnik, ki je nas je poškropil z nekaj kapljami dežja. Kljub spremenljivemu vremenu smo se najpogumnejši igrali igre brez meja med ekipami župnij. Povezoval pa nas je zabavni program z različnimi glasbenimi gosti, ter voditeljem Nejcem Slapnikom.

Darove ZA DOBER NAMEN smo zbirali na različne načine:
– darovanje pri sveti maši
– darovi za hrano in pijačo
– licitacija šunke oz. mesnega izdelka (ugotavljanje teže mase)

Hvala za to, da nam je skupaj lahko bilo lepo. Se vidimo prihodnje leto.

Še nekaj utrinkov.

Zadnji prispevki
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Ni berljivo? Spremeni tekst. captcha txt