ZAKONSKA SKUPINA

Našo zakonsko skupino sestavlja sedem zakonskih parov. Srečujemo se enkrat mesečno (drugi petek v mesecu) v spodnji samostanski učilnici. Pri pogovorih v zakonski skupini gre za sproščen in odkrit pogovor. Prijateljstvo in zaupanje med nami vedno bolj raste.
Skupina je namenjena predvsem tistim zakonskim parom, ki bi radi poglobili svoj odnos in v njem rasli, pa tudi tistim, ki se soočajo s konfliktom, s težavami v vzgoji otrok, s čustveno odtujenostjo… Obravnavamo različne teme s področja zakonskega odnosa ter s področja starševstva oz. vzgoje. Zaradi dinamike dela v skupini je pomembno, da se srečanj udeležujeta oba partnerja.
Kako potekajo naša srečanja
Večer je sestavljen iz treh delov. Prvi del je posvečen razmišljanju in pogovoru ob odlomku iz evangelija, kaj je sporočilo Božje besede zakoncema kot možu in ženi, očetu in materi. Na srečanju vsak posameznik pove svoje ugotovitve in spoznanja ob branju in premišljevanju božje besede.
Drugi del večera je namenjen temi iz zakonskega ali družinskega življenja. Pogovor v zakonski skupini poteka po načelih skupinske dinamike. V pogovoru gre za izmenjavo zakonskih ali družinskih izkušenj. Izkušnje in njihova izmenjava so bogastvo zakonskih skupin.
Tretji del je namenjen družabnosti.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Ni berljivo? Spremeni tekst. captcha txt